Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΓΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ SUPER MARKET TΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τις στιγμές αγωνίας που έζησε όταν εγκλωβίστηκε στο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον περιγράφει στο protothema.gr ο Παναγιώτης Κολέλης.Ξεκίνησε να πάει για τα ψώνια του και μέσα σε μιση ώρα βρέθηκε να κινδυνεύει για τη ζωή του. Μαζί του και η μητέρα του η οποία βρέθηκε ένα βήμα πριν τον θάνατο όταν παρασύρθηκε από τα νερά που έμπαιναν με ορμή μέσα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης.Μαζί με τον κύριο Κολέλη τελευταία στιγμή σώθηκαν άλλα έξι άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο πάρκινγκ καθώς ο ορμητικός χείμαρος καθιστούσε αδύνατη την έξοδό τους από το χώρο με τα αυτοκίνητά τους.
"Είχαμε πάει για ψώνια και όταν ξεκίνησε να βρέχει καταρρακτωδώς, ανησυχήσαμε και είπαμε να κατέβουμε στο πάρκινγκ να πάρουμε το αυτοκίνητο" ξεκινά την περιγραφή των όσων έζησε ο κύριος Κολέλης.
"Όταν φτάσαμε στον χώρο στάθμευσης το νερό κάλυπτε ήδη τα παπούτσια μας και μέχρι να μπούμε στο αυτοκίνητο το νερό συνέχισε να ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς" συνεχίζει ο αυτόπτης μάρτυρας στο protothema.gr.
"Το νερό, όμως, συνέχιζε να μπαίνει με μεγάλη ορμή και τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να ανέβουν την τελευταία ανηφόρα" εξηγεί ο κ. Κολέλης. "Έτσι αρχίσαμε να φοβόμαστε για τη ζωή μας και η πρώτη σκέψη που κάναμε ήταν να κάτσουμε στο πεζούλι δίπλα από την μπάρα εισόδου-εξόδου περιμένοντας κάποια βοήθεια". Έχοντας περάσει ήδη μισή ώρα η αγωνία είχε πλέον μετατραπεί σε φόβο για τους επτά ανθρώπους που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του πάρκινγκ και οι σκέψεις διαδέχονταν η μια την άλλη.
"Μετά από πέντε-έξι λεπτά εγώ, η μητέρα μου, η κοπέλα μου και τα άλλα τέσσερα άτομα πήραμε τη μεγάλη απόφαση γιατί το νερό μας έφτανε μέχρι τη μέση και φοβόμασταν ότι θα πνιγούμε. Φτιάξαμε μια αλυσίδα, πιασμένοι χέρι-χέρι για να καταφέρουμε να ανέβουμε την ανηφόρα καθώς η δύναμη του νερού ήταν πολύ μεγάλη και ο καθένας μόνος του ήταν αδύνατο να συνεχίσει" συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφή ο κ. Κολέλης.
Και ενώ η περιπέτεια έδειχνε να τελειώνει εκεί, όταν οι πρώτοι έξι έφτασαν στο δρόμο έξω πλέον από το πάρκινγκ "η μητέρα μου γλίστρησε και βρέθηκε μέσα στο νερό ξανά. Έπαθα σοκ. Ευτυχώς ένας από τους επτά βούτηξε ξανά στα νερά και μετά από 25 αγωνιώδη λεπτά κατάφερε να την βγάλει έξω λιπόθυμη αλλά ζωντανή. Το νερό είχε ήδη φτάσει σχεδόν στο ταβάνι του πρώτου ορόφου του πάρκινγκ". Είχε περάσει πλέον κατά τους υπολογισμούς του μια ώρα από τη στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτειά του.Όπως λέει ο κύριος Κολέλης μέσα στο πρώτο όροφο βρίσκονταν συνολικά περίπου δέκα αυτοκίνητα ενώ άλλα 5-6 βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο. Ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιον ανήκαν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ή αν μέσα σε αυτά υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που τυχόν εγκλωβίστηκαν.


Πηγή: protothema.gr