Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η ''ΥΠΑΚΟΗ'' ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση υπήρξε η υπακοή της «νέας» δημοτικής αρχής του δήμου Ωραιοκάστρου στις εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών (Δ/νση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) για ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων από  τους δήμους, προκειμένου να  επιτευχθούν οι στόχοι  του Μεσοπρόθεσμου για το 2015. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ως άμεσης προτεραιότητας η βελτίωση της εισπραξιμότητας των ιδίων εσόδων. Άμεσα λοιπόν και  η διεύθυνση του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. απειλεί με την εφαρμογή του ανταποδοτικού κανονισμού των Παιδικών Σταθμών, ότι θα διαγράφει κατευθείαν όποιο παιδί δεν καλύπτεται από την οικογένειά του έστω και για μία δόση τροφείων. Άμεσα αποφάσισε τη μείωση των δόσεων ώστε να προεισπράξει χρήμα. Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για  υποβαθμισμένες υπηρεσίες και εντός ολίγου, αν δεν υπάρξει αντίσταση, και περισσότερα για τροφεία, όπως προέβλεψε εδώ και  καιρό η «Λαϊκή Συσπείρωση».Στο μεταξύ οι συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών είναι απλήρωτοι για τον μήνα Σεπτέμβρη και η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω  δεν τους δίνει ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα πληρωθούν. Η νέα δημοτική αρχή και ο ίδιος ο κ Γαβότσης προεκλογικά υποσχέθηκαν ότι όταν θα πάρουν την δημαρχεία θα πληρώσουν τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων. Όχι μόνο αυτό δεν έκαναν, αλλά άσκησαν και έφεση στο αίτημα των συμβασιούχων!
Καμία αυταπάτη. Οι δήμαρχοι  που στηρίχθηκαν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα πραγματοποιήσουν ή θα αποπειραθούν τα παραπάνω. Γιατί δεν διεκδικούν  τους  πόρους που τους αναλογούν από την κυβέρνηση ενώ οι  συνοδοιπόροι τους του ΣΥΡΙΖΑ, προσκυνούν την αιτία του κακού, το σύστημα και  την Ε.Ε.
Αυτός είναι ο «οραματικός» δήμος Ωραιοκάστρου. Ο συνδεδεμένος με πολλούς Ευρωπαϊκούς δήμους (πρότυπα και αυτοί;) για μπίζνες. Στην καπιταλιστική Ευρώπη του 21ου αιώνα. Με γονείς και παιδιά χωρίς δικαιώματα. Αυτά ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ είναι ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξή τους ….
Το Κ.Κ.Ε. και η  «Λαϊκή Συσπείρωση»αγωνίζονται για την πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Π.Σ. Για την εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, με πλήρη στελέχωσή τους και  άμεση μείωση τροφείων και ανταποδοτικών τελών. Για  χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι το Κεφάλαιο. Για μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που καλύπτει πάγιες ανάγκες. Αντιπαλεύουμε κάθε άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση, την αθλιότητα της «κοινωνικής  οικονομίας» των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων που προσπαθούν να περάσουν στο λαό κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ - ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ.--


Ωραιόκαστρο 11 Οκτώβρη 2014