Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΠΠΑΩ: ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ(!), ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Δεν θα έλεγε κανείς πως σε αυτή τη συνάντηση της προέδρου κ Ρένας Αντωνιάδου με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών παιδικών σταθμών του Ωραιοκάστρου υπήρξε ολοκληρωμένη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΔΟΠΠΑΩ και αυτό γιατί έμειναν πολλά αναπάντητα ερωτήματα κυρίως ως προς τον ...τρόπο της οικονομικής εξυγίανσης του οργανισμού. Περισσότερο ήταν μια πρώτη συνάντηση ''γνωριμίας'' και ένας πλούσιος απολογισμός για τα προβλήματα που παρέλαβε η νέα διοίκηση από την προηγούμενη που περιγράφεται -ως συνήθως- με την πιο χαρακτηριστική έκφραση που χρησιμοποιείται σε παρόμοιες περιπτώσεις παράδοσης-παραλαβής. Καμμένη γη...
Έλλειμα που αγγίζει περίπου τις 300.000 ευρώ, κτιριακές εγκαταστάσεις με πολλά προβλήματα, αίθουσες κλειστές και ανείσπρακτες οφειλές ήταν τα πιο σημαντικά που ανέφεραν, από τα οποία πολλά αντιμετωπίστηκαν τάχιστα και με επιτυχία. Πάντως μερικές -όχι ευχάριστες- ''ειδήσεις'' βγήκαν από το στόμα της προέδρου, μπορεί με δυσκολία και ασάφειες αλλά βγήκαν. Το ότι θα μειώσουν τις δόσεις καταβολής των τροφείων από 11 σε 6 ήταν ήδη κάτι γνωστό.Το είχαμε ανεφέρει τονίζοντας πως αυτόματα διπλασιάζεται η μηνιαία δόση αναγκάζοντας τους γονείς να πληρώνουν από 60 ευρώ που έδιναν πριν 110 τώρα για να ξοφλήσουν τα τροφεία σε έξι δόσεις. Όμως αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η επισήμανση της κ. προέδρου πως βάση καταστατικού αν κάποιοι γονείς δεν πληρώσουν τα τροφεία για δύο συνεχόμενους μήνες τα παιδιά τους θα διαγραφούν!
Είναι κάτι που τους ...δυσαρεστεί ιδιαίτερα (υπογράμμισαν) αλλά δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Μα αν δεν μπορεί ένας γονέας να πληρώσει έναν μήνα τα 110 ευρώ πως θα πληρώσει τον επόμενο 220 που πρέπει για να μην διαγραφεί το παιδί του απο τον παιδικό;
Ακούστηκε και επίσημα πλέον πως τα 60 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί -από 120 επί Ν. Μπάτου- είναι πολύ λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών. Μας δόθηκε η εντύπωση πως η αύξηση είναι προ των πυλών, αφού έγινε λόγος και για ''αναγκαίες'' οικονομοτεχνικές μελέτες.
Ακόμα έγινε γνωστό πως μεταφέρεται(!) το Λαογραφικό Μουσείο από την Παιδόπολη στο...άγνωστο (απέφυγαν να αναφέρουν που ακριβώς) για να φιλοξενήσει ο χώρος επιπλέον αίθουσες και ένα μαγειρείο (για πρώτη φορά) που θα τροφοδοτεί με φαγητό όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Το Λαογραφικό Μουσείο έμεινε κλειστό επί προηγούμενης διοίκησης και η νέα αποφάσισε να το μεταφέρει σε άλλο χώρο, εντός του Ωραιοκάστρου.
Είπαν επίσης πως θα μπορούσαν οι ''έχοντες και κατέχοντες'' δημότες να πληρώνουν το κάτι παραπάνω (αυξημένα τροφεία) από εκείνους που δεν έχουν. Το πως θα γίνει αυτό είναι κάτι που δεν ανέφεραν με λεπτομέρειες.
Οι γονείς προχώρησαν σε αρκετές ερωτήσεις. Στις περισσότερες πήραν απαντήσεις που τους ικανοποίησαν, σε κάποιες πήραν υποσχέσεις ενώ σε μερικές έμειναν με πολλά ερωτηματικά.Υπήρξαν μάλιστα μερικοί που αποχώρησαν από την αίθουσα.
Να δώσουμε και την ταυτότητα της συνάντησης. Παρόντες περίπου 30 με 40 γονείς, πρόεδρος- αντιπρόεδρος ΔΟΠΠΑΩ, η πρόεδρος του συλλόγου κ. Καρπάτση και ο επικεφαλής της Αλληλεγγύης - Ανατροπής κ. Γρηγόρης Εδιρνέλης, τον οποίο θα λέγαμε πως χειρίστηκε λίγο άκομψα η κ. Αντωνιάδου, αφού όταν ζήτησε διευκρίνηση για ένα θέμα δεν του δόθηκε ο λόγος επειδή δεν ήταν γονέας του συλλόγου.