Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σκοπός είναι πλέον ιδιωτική ζωή των επαιδευτικών να μη γίνεται αιτία για κακόβουλες καταγγελίες που τους οδηγούν σε αργία και διαθεσιμότητα. Για το θέμα αυτό, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε χθες, Πέμπτη, με εκπροσώπους των δασκάλων και των καθηγητών, οι οποίοι επισήμαναν την ανάγκη εξειδίκευσης της έννοιας της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς», ώστε να μη συνδέεται και με τον ιδιωτικό τους βίο.
Ο υπουργός Παιδείας αποδέχθηκε ότι είναι σημαντικό να διαχωριστεί η συμπεριφορά τους μέσα στην υπηρεσία με εκείνη εκτός. «Δεν μπορεί η δεύτερη, όταν δεν πρόκειται για μεγάλα αδικήματα, για κακουργήματα δηλαδή, να επηρεάζει την τύχη τους μέσα στο σχολείο. Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι στην τύχη και στο έλεος κάθε αυθαίρετης καταγγελίας που τους οδηγεί εκτός υπηρεσίας και να τους βασανίζει για πάρα πολλά χρόνια» δήλωσε.
Στο τωρινό πειθαρχικό δίκαιο, ο προσδιορισμός του τι συνιστά «ανάρμοστη συμπεριφορά» είναι τόσο αόριστος, ώστε έχουν δημιουργηθεί αδικίες και σε μερικές περιπτώσεις κλίμα φόβου στο χώρο της εκπαίδευσης.
Το γεγονός ότι συμβαίνουν αυθαίρετες διώξεις, το διαπίστωσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος εξηγώντας: «Προκύπτουν από αυθαίρετες καταγγελίες. Δηλαδή έχω πρόβλημα εγώ γιατί δεν έβαλες καλό βαθμό στο παιδί μου, κάνω μία καταγγελία και σε ταλαιπωρώ για τέσσερα χρόνια. Φθάνουν μέχρι και τη διαθεσιμότητα. Οπότε, για να έχουμε μία δίκαιη απόδοση της πειθαρχικής δικαιοσύνης, χρειάζονται καλύτερες ρυθμίσεις».
Καμία επιείκεια σε παιδόφιλους. Σε αντίθεση με τις επικείμενες αλλαγές που προστατεύουν την ιδιωτική ζωή των εκπαιδευτικών, δε θα συμβεί το ίδιο με όσους κατά την ιδιωτική τους ζωή ασκούν δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με παιδοφιλία.

Πληροφοριες thestival