Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΥΚΑΣΙΑ made in ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ!

Είναι μια από τις πιο όμορφες ράτσες σκυλιών που έχουμε δει από κοντά. Άλλωστε η φωτογραφία αυτή με τα τρία καυκάσια κουτάβια να στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο λες και ποζάρουν για περιοδικό μεγάλου οίκου μόδας, θα μπορούσε να πει κανείς -γιατί όχι- πως είναι ''όλα τα λεφτά''. Για τον κ. Δημήτρη Τερζή είναι ...όλα τα βραβεία στριμωγμένα ασφυκτικά πάνω σε μερικά ράφια. Αφού οι γονείς των τριών κουταβιών τραβάνε όπου βρεθούν και όπου σταθούν εκτός από τα φώτα της δημοσιότητας και όλα τα βραβεία ως πρωταθλητές.  Εντός και εκτός συνόρων Πενταλόφου και ευρύτερης περιοχής.
''Τα Καυκάσια είναι μια ράτσα όχι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα. Εμείς τα εκτρέφουμε εδώ και περίπου 6 χρόνια και όλα τα σκυλιά που βλέπετε στο χώρο αυτό είναι όλα πρωταθλητές 11 διαφορετικών χωρών'' θα μας πει ο κ. Τερζής έχοντας αγκαλιά έναν από τους πρωταθλητές του. Στο ύψος... του προσώπου!
Πρόκειται για ποιμενικό σκυλί του βουνού Καυκάσου ένα από τα παλαιότερα είδη σκύλων μολλοσούς. Έχει αρχηγικό χαρακτήρα και φυλάει το χώρο που του μαθαίνουν καλύτερα από τον καθένα. Στην ερώτηση μας αν είναι σκυλιά που ''κοστίζουν'' ο κ. Τερζής μας απαντά: ''Μου έχουν ζητήσει κουτάβια από αυτά που έχουμε εδώ αλλά εγώ δεν πρόκειται να δώσω. Μάλιστα να σας πω ότι οι ενδιαφερόμενοι ήταν από Ρωσία πράγμα ιδιαίτερα τρελό αφού εκεί την φυλή αυτή την έχουν στα πόδια τους. Ένα μικρό μπορεί να το αγοράσει κανείς και μέχρι 1500 ευρώ. Εξαρτάται βέβαια και από τις περγαμηνές των γονιών'' θα μας πει έχοντας στα πόδια του να τριγυρνά ένα 6 μηνών μικρό που του έφτανε λίγο πιο πάνω από το... γόνατο. ''Είναι βαρύσωμα σκυλιά με χοντρα κόκκαλα και πολύ δυνατό κεφάλι'' και θα συνεχίσει ''μπορεί να
φτάσουν μέχρι και 80 - 85 κιλά με ύψος σε εξαιρετικές περιπτώσεις το ένα μέτρο. Το δάγκωμα τους είναι εξαιρετικά γερό''.
Ο κ. Δημήτρης Τερζής έχει ως σκοπό να κάνει αυτή την ιδιαίτερη ράτσα σκυλιών γνωστή στην Ελλάδα και να μπορέσει στο εκτροφείο του στον Πεντάλοφο (Fivehills Caucasian Kennel) να δημιουργήσει μια εξαιρετικής ποιότητας μορφολογίας καυκάσιων σκυλιών αντάξιας με αυτών στα εκτροφεία της Ρωσίας.