Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Υιοθετήθηκε η πρόταση Μιχελάκη για περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε  την πρόθεσή του να διαθέσει επιπλέον 23 εκ ευρώ από αδιάθετα κονδύλια των εθνικών πόρων, με σκοπό την κάλυψη πρόσθετων θέσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Μετά την εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατόν να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις περίπου 10.000 περισσότερων παιδιών σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς. 
Είχε προηγηθεί για το θέμα αυτό ερώτηση του κ. Γιάννης Μιχελάκη στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας,  Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Εσωτερικών.
Με την ερώτησή του ο Γιάννης Μιχελάκης πρότεινε την αξιοποίηση αδιάθετων κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή από τους εθνικούς πόρους, προκειμένου και φέτος να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, λύση που τελικά υιοθετήθηκε από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης.


Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Ιωάννης Μιχελάκης
Βουλευτής Επικρατείας  - Νέα Δημοκρατία
 Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας                 κ.  Νικόλαο Δένδια,  Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο 

Θέμα : «Να μην μείνει και φέτος κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών»
 Κύριοι Υπουργοί,
 Η πολιτεία διασφάλισε πρόσφατα 40 εκ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ως πρόσθετη οικονομική ενίσχυση του Προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των βρεφονηπιακών σταθμών για την περίοδο 2014-2015.Επειδή μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για την πραγματοποίηση του εν λόγω έργου από τον φορέα υλοποίησης ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) δεν απορροφήθηκε εξολοκλήρου το ποσό των 40 εκ ευρώ και ένα σεβαστό ποσοστό παρέμεινε αδιάθετο,
         
Κατόπιν των ανωτέρω,         
 Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :
Πως θα αξιοποιήσετε το αδιάθετο ποσό της πρόσθετης οικονομικής ενίσχυσης ;
Τι σκοπεύετε να πράξετε προκειμένου και φέτος να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών ;

                                                                          Ο ερωτών Βουλευτής
 Ιωάννης Μιχελάκης