Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

''ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ''

''Χώρα μικρότερης κλίμακας''... θα μπορούσε να αποτελεί μια ελεύθερη προσσέγιση για το τι εστί δήμος. Στον οποίο δυστυχώς, αντανακλά η οικονομική δυσπραγία της μαμάς πατρίδας, οδηγώντας τον αναπόφευκτα σε ποικιλόμορφα αδιέξοδα.
Κανείς από εμάς δεν επιτρέπεται να πετάει στα σύννεφα, πόσο μάλλον να κατοικεί σε αυτά. Αλίμονο. Ούτε μπορεί να πιστεύει κανείς,  πως κάποιος από τους νέους που βρίσκονται τώρα στο τιμόνι της νέας διοίκησης, κρατά στα χέρια του κανένα μαγικό ραβδί. Αυτό υπάρχει μόνο στα ...πολιτικά παραμύθια. Τα προβλήματα έχουν συνέχεια και είναι συνεπέστατα στα ραντεβού τους. Δεν μπορεί να λύνονται τόσο εύκολα, ούτε σε 27, 28, 29 κ.λ.π. ημέρες.
''Μικρές εξεγέρσεις'' στον καμβά της καθημερινότητας. Φυσικά δεν ψάχνουμε για κεντρικό ''ήρωα'', αλλά για μικρές πινελιές που θα ζωντανέψουν λίγο τα χρώματα.
Δεν μπορεί να αντικρύζεις καθημερινά, σε αυτή την κατάσταση,το μαρμάρινο παγκάκι στον πεζόδρομο του Ωραιοκάστρου. Σπασμένο. Περίπου δύο εβδομάδες είναι έτσι.
Δεν μπορεί να αντικρύζεις τα αδέσποτα σκυλιά, να συνεχίζουν να...ξεναγούν τα νέα μέλη της ''αγέλης'' σε όλους τους δρόμους, σκορπίζοντας τον φόβο σε γυναίκες και παιδιά.
Δεν μπορεί να αντικρύζεις τους κάδους να ξεχυλίζουν, με επαναλαμβαλόμενα τζακ-ποτ απορριμάτων.
Δεν μπορείς να αντικρύζεις δεξιά και αριστερά στους δρόμους κομμένα χόρτα και χαρτιά να πρωταγωνιστούν στο ''Οσα παίρνει ο άνεμος'' .
Οι δημότες έστειλαν τις φωτογραφίες αυτές. Είπαμε, η πινελιά στην καθημερινότητα...