Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ο.Α.Σ.Θ

Η τιμή του απλού εισιτηρίου θα διαμορφωθεί στο 1 ευρώ από 0,80 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα εξής εισιτήρια:
α) Το εισιτήριο ΜΙΑΣ (1) ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ σε οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή του Ο.Α.Σ.Θ. έναντι 1,00€ το κανονικό και 0,50€ το μειωμένο.
β) Το χρονικό εισιτήριο δύο (2) μετακινήσεων από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 70 λεπτά της ώρας, έναντι 1,20€ το κανονικό και 0,60€ το μειωμένο. Εφόσον η δεύτερη χρήση (επικύρωση) του εισιτηρίου, με μετεπιβίβαση, γίνει πριν την πάροδο των 70 λεπτών, αυτό ισχύει έως την ολοκλήρωση της διαδρομής και της αποβίβασης του επιβάτη από το λεωφορείο.
Προτυπωμένα εισιτήρια των ανωτέρω κατηγοριών θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. και 1.200 συνεργαζόμενα καταστήματα (περίπτερα κ.λ.π.) καθώς και από τα εκδοτικά μηχανήματα εντός των λεωφορείων. Όταν εκδίδονται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα, επιβαρύνονται με 0,10€ κατά τύπο εισιτηρίου.
γ) Το χρονικό εισιτήριο τριών (3) μετακινήσεων από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 90 λεπτά της ώρας,έναντι 1,50€ το κανονικό και 0,80€ το μειωμένο. Εφόσον η δεύτερη ή η τρίτη χρήση (επικύρωση) του εισιτηρίου, με μετεπιβιβάσεις, γίνει πριν την πάροδο των 90 λεπτών από την πρώτη, αυτό ισχύει έως την ολοκλήρωση της διαδρομής και της αποβίβασης του επιβάτη από το λεωφορείο.
Προτυπωμένα εισιτήρια της κατηγορίας αυτής θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του Οργανισμού ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να τα εκδίδουν και από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα (χωρίς καμία προσαύξηση).
δ) Το χρονικό εισιτήριο τεσσάρων (4) μετακινήσεων από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 120 λεπτά της ώρας,έναντι 2,00€ το κανονικό και 1,00€ το μειωμένο. Εφόσον η δεύτερη ή η τρίτη ή η τέταρτη χρήση (επικύρωση) του εισιτηρίου, με μετεπιβίβαση, γίνει πριν την πάροδο των 120 λεπτών από την πρώτη, αυτό ισχύει έως την ολοκλήρωση της διαδρομής και της αποβίβασης του επιβάτη από το λεωφορείο.
Τα εισιτήρια αυτά αποτελούν το νόμιμο και υποχρεωτικό κόμιστρο των επιβατών των γραμμών των Δήμων του Επαρχείου Λαγκαδά, εφόσον πραγματοποιούν τουλάχιστον μία (1) μετεπιβίβαση στον Λαγκαδά.Προτυπωμένα εισιτήρια της κατηγορίας αυτής θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του Οργανισμού και από τους οδηγούς των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ν. Θεσσαλονίκης που εκτελούν δρομολόγια με κόμιστρα του Ο.Α.Σ.Θ., ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να τα εκδίδουν και από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα (χωρίς καμία προσαύξηση).
ε) Το ειδικό εισιτήριο για την Πολιτιστική Γραμμή και την εξπρές λεωφορειακή γραμμή εξυπηρέτησης του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (78 & 78Ν) έναντι 2,00€ το κανονικό και 1,00€ το μειωμένο, το οποίο ισχύει για μία μόνο μετακίνηση.

Προτυπωμένα εισιτήρια της κατηγορίας αυτής θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του Οργανισμού και τους συνοδούς της Πολιτιστικής Γραμμής, ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να τα εκδίδουν και από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα (χωρίς προσαύξηση).