Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΠΕΡΙ ''ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΓΗΣ"

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον ακούσαμε τις δηλώσεις του αντιδημάρχου πρασίνου και καθιαρότητας Κυριάκου Ιωσηφίδη για την κατάσταση που παρέλαβε στον τομέα της καθαριότητας που έχει αναλάβει, αλλά και για την δίμηνη πίστωση χρόνου που ζήτησε από τους πολίτες. Τονίζοντας ιδιαίτερα την κατάσταση της πλειοψηφίας των απορριματοφόρων που βρίσκονται ακινητοποιημένα, λόγω συνεχόμενων βλαβών. 
Θέλουμε να πιστεύουμε πάντως πως η ...λεγόμενη ''καμμένη γη'' που λειτουργεί -για μερικούς-ως ''καταφύγιο'' μελλοντικής απραξίας, να μην αποτελέσει επ ουδενί ''βολικό'' σύμμαχο για τον συμπαθέστατο σε όλους αντιδήμαρχο Κ.Ιωσηφίδη.
Φαντάζομαστε πως με τα ίδια εφόδια λειτουργούσε και η προηγούμενη διοίκηση για την αποκομιδή των απορριμάτων.Με τα ίδια προβλήματα, που είχαν χρησιμοποιηθεί αντιπολιτευτικά εναντίον της προ εκλογών.
Με απορριματοφόρα μάλιστα μάρκας IVECO που είχαν αποκτηθεί επί εποχής...Ν.Μπάτου(!) και που ο τέως δήμαρχος Δ.Σαραμάντος τα είχε χαρακτηρίσει ως άκρως προβληματικά, αφήνοντας αιχμές για το κόστος και τον τρόπο της τελικής επιλογή τους.
Σαφώς και γνωρίζουν οι πολίτες του Ωραιοκάστρου πως η ανάληψη των καθηκόντων μιας νέας διοίκησης αυτόματα μεταφράζεται από τους δημότες ως πίστωση χρόνου. Αλίμονο.
Που την προσφέρουν μάλιστα και απλόχερα σε ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν υπηρετήσει στην ίδια θέση και γνωρίζουν καλά τον τρόπο λειτουργίας του τομέα της καθαριότητας και πρασίνου. Με τάχιστα αντανακλαστικά όπως στην περίπτωση της οδού Σαλαμίνας, που την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης των εικόνων της άθλιας κατάστασης των κάδων απορριμάτων, δεν υπήρχε ίχνος σκουπιδιών στο σημείο των κάδων.