Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

«Δοκιμαστική» διετία στο Δημόσιο – Εισαγωγικός μισθός στα 586 ευρώ

Σχέδιο για προσλήψεις στο Δημόσιο με τον εισαγωγικό μισθό των 586,08 ευρώ που υφίσταται και στον ιδιωτικό τομέα επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ο μισθός αυτός θα ισχύει κατά τη διάρκεια μιας διετούς δοκιμαστικής απασχόλησης των νέων υπαλλήλων, από την οποία θα κρίνεται, τελικά, η οριστική πρόσληψή τους. Τα «αποκαλυπτήρια» του σχεδίου έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντώμενος με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζήτησε σειρά θεμάτων που αφορούν στον κρατικό μηχανισμό.
 Σύμφωνα με το «Έθνος», η κυβέρνηση συζητά –με σημαντικές πιθανότητες υλοποίησης- την πρόταση να δημιουργηθεί μία νέα μισθολογική βαθμίδα (ονόματι «Ζ») η οποία θα αποτελεί το εισαγωγικό κλιμάκιο για κάθε νεοδιοριζόμενο στο Δημόσιο.

 Σε αυτό οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με τον αντίστοιχο κατώτατο μισθό που ισχύει σήμερα στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα:
 
- Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ
- Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ
- Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ
- Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ
 

Εάν μετά τη δοκιμαστική αυτή διετία αξιολογηθούν και κριθούν ικανοί να εργαστούν στο Δημόσιο, θα εντάσσονται κανονικά στο μισθολόγιο.