Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ;


Επειδή τις τελευταίες ημέρες γίναμε αποδέκτες πολλών ερωτήσεων αλλά και ορισμένων παραπόνων σχετικά τις ώρες λειτουργίας των φαρμακείων στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, ήρθαμε σε τηλεφωνική επαφή με τον αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο για να ζητήσουμε μερικές διευκρινίσεις. Αυτό που τόνισε ιδιαίτερα είναι πως το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων καθορίζεται από την επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου και ''εφαρμόζεται'' με απόφαση δημοτικού συμβουλίου-δημάρχου. Όχι φυσικά πως δεν έχουν τον κύριο λόγο στην διαμόρφωση του ωραρίου οι φαρμακοποιοί.
''Εμείς παρεμβαίνουμε μόνο όταν δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους στο πρόγραμμα'' θα μας πει ο αντιπρόεδρος ''αλλά ακόμα και όταν γίνεται αυτό οι απαιτήσεις αλλάζουν σε πολύ συχνά διαστήματα'' θα συμπληρώσει. ''Το ωράριο διαμορφώνεται ανάλογα και με τις απαιτήσεις και την σοβαρότητα των περιστατικών (για την εφημερία μέχρι αργά).Όταν μιλάμε για σοβαρά περιστατικά δεν εννούμε το γάλα που ξέχασε να πάρει μια μητέρα για το παιδί της ούτε η αγορά μιας καραμέλας για τον λαιμό''.
Μιλώντας με τον νέο πρόεδρο της επιτροπής ποιότητας ζωής κ. Ιωσηφίδη και θέτοντας του τους προβληματισμούς των πολιτών υποσχέθηκε πως θα θέσει αμέσως θέμα και θα συζητήσει με τους φαρμακοποιούς του Ωραιοκάστρου το ωράριο λειτουργίας και τις εφημερίες στην επόμενη συνεδρίαση.
Όσον αφορά τις ελλείψεις ορισμένων φαρμάκων ή φαρμακευτικών προϊόντων από τα φαρμακεία του Ωραιοκάστρου, μιλήσαμε με τους φαρμακοποιούς οι οποίοι τόνισαν πως καλό θα είναι να ρωτούν οι πολίτες τον γιατρό τους -ιδίως όταν ακολουθεί Σαββατοκύριακο- αν αυτό που τους δίνει είναι γενόσημο η όχι και αυτό γιατί είναι σχεδόν αδύνατον να μπορούν να καλύπτουν σε ανάγκη όλα τα γενόσημα που κυκλοφορούν...